fbpx

Susanne Wils  |  Alternativ Behandler

Case-beskrivelser

Cody den livsglade

Cody´s rejse

Jeg købte en projekt pony november 2020, uden at vide andet en det var et stort projekt jeg købte.

Den stakkels pony var kun 5 år, import pony med hele bagagen fyldt.

Krop ( låst i kroppen og havde kløet hele man og stor del af halen af) og sjælen havde sagt fra. Havde han ikke haft sin unge alder, havde jeg nok givet ham fred i stedet for.

Jeg hentede ham den 1 november om aften i Vejle, blev mødt at en pony med ørene nede og tænderne fremme, kom løbene mod os. Heldigvis var vi på den anden side at hegnet. Han fik en hingste kæde på, og vi gik i mod traileren. Han ville gerne med, og vi kørte hjem.

Adfærd på fold: Han sparkede alle heste brutalt ned, indtog læskuret som sit. Gik frem og tilbage for at tjekke om der var vand. Vi kunne ikke gå på folden, her skulle man passe på ikke at blive løbet ned af ham. Når han stod på folden kunne han stå og stresse, med noget a lá ticks. 

Adfærd i boksen: Han truede os i boksen, man var hele tiden nødt til at have fat i grimen for at være sikke på der ikke skete noget. Han bed, hvis du ville give ham en godbid. Man kunne ikke stå op af bokslågen uden at blive bidt. Her har han også stress adfærd.

Adfærd under håndtering: Hvis han så sit snit til det, løb han af med dig. Var han bundet på staldgangen, var han totalt ukontaktbar med stress adfærd.

Ridning: stejler og ligger sig ned med rytter, den stakkels pony kom med en sadel med knækket bom. Maser sin rytter i mod barrieren. Har store traumer i ridehus, mindre på bane og i skoven er han bedst.

Kroppen: Hele hans stakkels unge krop, var skæv og låst. Han har slemme knælåsninger i højre bag. Via scanning og røgten, fandt vi ud af at der var sene skade på begge forben.

Kærlighed, ærlighed, mange div. behandlinger og vedholdenhed, kommer man langt. Men jeg kom bare ikke helt i mål, han har oplevet så meget, og selv om dybt inde er der en fantastisk pony, kom der hele tiden flash back hvor hans blik blev mørk og fjern.

Jeg så Susanne Wils annonce på Facebook, krydsede finger for det kunne hjælpe os. Jeg var jo ikke i tvivl om Cody havde en masse traumer. Hold nu min bette stakkels pony, er jo fyldt med  traumer, tænk at nogen mennesker kan have behandlet et dyr sådan.

Susannes behandlinger:

1 behandling: Her arbejde vi med hans adfærd på fold og overfor mennesker:

2 behandling: Igen adfærd overfor mennesker, og lidt med ridning.

Evaluering efter behandling:

Adfærd på fold: Nu har jeg en glad pony, som leger med hans nye bedste kammerat hver dag på fold. Han opfører sig og leger som en på 6/7 år skal.  Hvor dækken og grimer går i stykker. Han kan nu gå midt i flokken, uden at have truende adfærd over for de andre. Han har meget få flash back, som jeg kan få ham ud af ved at bruge stemmen. Nu evner han at lytte til mig, og prøver at gøre det rigtig.

Adfærd over for mennesker: Min søn på 9 år, kan nu selv gå i boksen, ligge grime på og stille ham på strigle pladsen, hvor han står stille, næsten uden stress. På folden kan vi alle gå i normalt sikkerhed igen. Han er meget mere tilstede i sin adfærd og blik i øjerne.  Han går pænt ved siden af mig, med løst tov. Her kan jeg også styre ham på stemmen.

Ridning:  Vi arbejder stadig med den del, ikke nået at træne på meget som ønsket. Han har ikke stejlet og lagt sig siden. Vi har ikke haft ham i ridehus med andre heste siden, han har kun været i ridehus 1 gang med en hest.

Tak Susanne for at hjælpe min pony, jeg er dybt taknemlig. Sikke en rejse vi allerede har været på, håbet om han bliver min søns nye super pony, er nu meget tættet på.

Hlít- Når sjælen gør ondt

Hlít født i 2019.

Mit 3. Føl. Efter Silvía og min egen Hingst Refnir. Mit drømme føl, og hun er født meget social.

Sendt på unghoppefold dec 2020. Sammen med helsøster Vösk. Hentet hjem maj 2021 pga mistrivsel.

I maj 2021 tabte Hlít sig lyn hurtig på en mdr, også muskler, 2 år gammel på sommerfold, hvor de andre på folden var rigtig pæne. 🤷🏻‍♀️

Hjem, blodprøve: forhøjet selen, blod mangel og lidt dårlige lever tal.

Det samme en mdr efter. Anbefalet at ormebehandle hende med 3 ugers mellemrum. Og fik hyben for jern. 🙏

Fik stille og roligt huld på i løbet af sommeren, men hver gang jeg fodrede med noget foder, blev hun MEGET oppustet og småt gående. Løse hestepærer.

Fin i løbet at vinteren, men stadig mat pels, og maven ikke helt okay.

Men i løbet af foråret blev hun dårligere igen.

Blev sat på hø, havrehalm og lille vandre system.

Hvor hun var pænere, Ikke udspilet, eller småtgående. Men alligevel ikke helt på toppen, og stadig ikke pæne hestepærer.

Prøvede at sætte hende i flokken igen i juli mdr, så fik hun blodudtræk i begge forhove, tilbage på hende egen fold med hønet og vandre sti 🙏

Der stod hun fremtil okt/nov 2022, med fine hove. Men med kæmpe mave efter Strong clean balance, stadig skæl og mat pels😢

Synes det er synd for hende, 3.5 år gammel, hun burde jo gå i kæmpe flok og lege 🙏

Under hele forløbet har Hlít løbende haft besøg af en Islænder Osteopat, så jeg vidste, at hun ikke havde løsninger og at kroppen fysisk var i orden 🙏

Susanne var på besøg for første gang tirsdag den 25 okt, sikke en god oplevelse.

Susanne er hjertelig, rumlig og et utroligt behagelig menneske. 🤗

Hlít var så dygtig og hjælpsom, men med utrolig mange problemer i kroppen og sjælen, havde lyst til at råbe BINGO flere gange, men de blev så fint løsnet 1 efter 1, og damen blev flere centimeter højre at se på.

Især lå der problemer i, at jeg sendte hende væk fra flokken og mig som 1.5års, at storesøster Vild har været ond ved hende, og hendes selvtillid og immunforsvaret ikke er godt.

Problemer jeg skal holde øje med, er storetam, lever, nyre og imunsystemet.

Susanne vil vende tilbage med homøpatiske muligheder.

Drikker MEGET efter besøget.

Glæder mig allerede til næste besøg ❤️

30 okt, 5 dage efter besøget af Susanne. Hlít virker mere energisk, glad og let.

Før blev Hlít stående til sidste strå hø var spist, nu går hun til og fra hø nettet. 😃

Og hestepærerne bliver pænere.

Har fået selskab af lillesøster Ellý og kommet på lidt mere græs, uden symptomer på noget skidt 🙏

14 nov. Løber rundt og laver bukspring, mere energi og kroppen ser dejlig afslappet ud🤩Fået ordnet tænder og hevet 4 løse mælke tænder ud.

Susanne kom på besøg igen tirsdag den 3 Jan. Hun kunne også se de store forandringer på Hlít. Hun er vokset, blevet større, også i sindet, og fået meget mere selvtillid, nu skal hun finde hendes plads i flokken. Der blev styr på ny foderplan og dette års plan for hende.

Hun er meget mere på, nysgerrig og meget anmassende. Føler ikke længere at jeg skal være bekymret for hende, hun skal til at lære personlig rum, ud og opleve mere, og lære de mange kommandoer fra jorden.

Hun drikker igen en del efter besøget, renser kroppen.

Torsdag løber hun rundt i STORE bukspring, virker meget frisk og kæk 🤗

Viser sig frem i kæmpe trav og store, lange skridt.

De får mere fold, med mere græs.

Søndag den 8 Jan 2023 blev Hlít lukket ind i unghesteflokken, på samme fold med storesøster Vild, ALT er gået total uden problemer, hun er frisk, normal, følger flokken og har helt alm mave. 🥰

Behøver jeg næsten at sige, at jeg er Susanne evigt taknemlig 🙏

Tusind tak for dig, og vil på det varmeste anbefale dig 🥰

Nu går Hlít og jeg et spændende 2023 i møde uden bekymringer. ❤️